קניה ושמירה של בשר

קנייה

בשר חשוב לקנות במקום מוכר ואמין.

יש לקנות בשר טרי (לא קפוא) ומיושן.

בשר מיושן היטב – צבעו כהה יותר, מבריק (ללא מעטה נוזלי) ובלחיצת אצבע נותר בו חור שאינו "קופץ" חזרה.

בשר "מצונן" הוא בשר קפוא שעבר הפשרה ויישון. אין להקפיאו שוב בבית.

אחסון

לשמור במקרר, מרוח בשמן זית ועטוף בנייר אפיה לא הרמטי.

בישול

בשר אינו "סובל" הפרשי טמפרטורות גדולים. לכן חשוב ביותר להביא את הבשר לטמפרטורת החדר לפני הבישול ולהניח לו "לנוח" כמה דקות לאחר הוצאתו מהתנור.