רוסטביף ממולא בעשבי תיבול

 ל-8 סועדים

 

כ-2  ק"ג סינטה מיושנת

גבעולי עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, אורגנו)

6-8 שיני שום פרוסות

שמן זית

 

למילוי:

זר עלי רוקט

חופן עלי תרד

1 שן שום קצוצה

גרידת לימון

מעט טארגון, בזיליקום

צנובר /שקדים קלויים

מלח, פלפל גרוס

שמן זית

 

אופן ההכנה:

ערב קודם –

למרוח את הנתח בשמן זית ולפזר פלפל גרוס בנדיבות.

לקשור את הבשר מסביב. לתחוב בין החוטים את ענפי התיבול ופרוסות השום.

לצקת עוד שמן זית ולהניח במקרר ללילה.

 

למחרת –

להוציא הנתח לפחות שעתיים לפני ההכנה.

לחמם התנור ל-250 מעלות.

לחרוץ "כיס" לכל אורך הנתח.

לקצוץ גס את חומרי המילוי ולמלא את הכיס.

לקראת הצליה – לפזר מלח גס בנדיבות.

להניח הנתח על רשת בתוך תבנית.

לצלות כ-20 דקות עד שהנתח משחים.

להנמיך החום ל-180 ולצלות עוד כ-30 דקות.

החישוב הכללי – 25 דקות לק"ג כולל ההשחמה.

החום הפנימי – 60 מעלות.

 

להניח לנתח לנוח לפחות 15 דקות לפני הפריסה, מכוסה מעט בנייר אלומיניום.