במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

טארט טאטן אגסים במיפל

75 גרם חמאה

1/2 כוס מייפל סירופ משובח

2 כפות סוכר חום

מעט מיץ לימון

4 אגסים

חבילה בצק עלים על בסיס חמאה

 

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-180 מעלות.

לפרוס את האגסים לפרוסות לאורך.

במחבת נון-סטיק גדולה (30 ס"מ) שיכולה להיכנס לתנור להמיס החמאה על אש בינונית.

להוסיף את המייפל, הסוכר והלימון ולהזהיב כמה דקות. לסדר את האגסים בשכבה אחת. לבשל כ-5-6 דקות, עד שמתרככים ומקבלים קצת צבע.

להסיר מהאש ולשמור בצד.

לפתוח את הבצק ולחתוך אותו לעיגול הגדול במעט מקוטר המחבת.

לפרוס הבצק מעל האגסים ולתחוב את עודף הבצק בדפנות המחבת.

לאפות כ-30 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב.

להניח לעמוד כ-2-3 דקות ואז להפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.

להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

אפשר עם יוגורט-שמנת.