במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

צלי בקר ברוטב קפה ותפוז

8 מנות

 1 בצל, קצוץ

2/1 2 כפות שמן זית

4 שיני שום, פרוסות דק

3 כוסות קפה מבושל חזק

5 רצועות קליפת תפוז טריות

1/2 1 מקל קינמון

4 כפיות סוכר חום

2 ק"ג כתף בקר (או צ'ך)

מלח, פלפל

 

 

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל-160 מעלות

בסיר כבד, לבשל את הבצל הקצוץ בשמן הזית, על אש בינונית, כ-6 דקות, עד שמזהיב.

להוסיף השום ולבשל כ-1 דקה.

להוסיף הקפה, קליפת התפוז, מקל הקינמון והסוכר ולבשל על אש נמוכה.

לתבל את הבשר במלח ופלפל ולהוסיף לסיר.

להעביר את הסיר לתנור, לכסות היטב בנייר אפיה רטוב ומכסה ולבשל עד שמתרכך מאד, כ-1/2 3 שעות.