במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

ענני מרנג פטל

5 חלבוני ביצה (כ-200 גרם)

400 גרם (½ 2 כוסות ) סוכר , כפול במשקל מהחלבונים

3 כפות פטל קפוא, מופשר חלקית במקרר

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-100 מעלות.

לשים החלבונים בקערה בינונית מעל מים רותחים (כשהקערה אינה נוגעת במים!).

להוסיף הסוכר ולערבב במטרפה עד שהחלבונים מתחממים והסוכר נמס.

להעביר לקערת מיקסר (נקיה!) ולהקציף במהירות גבוהה כ-5-7 דקות, עד שהמסה מוקצפת היטב ומבריקה.

למעוך מעט את הפטל (להשאיר גם חתיכות שלמות).

לערבב את הפטל ב-2-3 ערבובים אל תוך הקצף.

לרפד תבנית עוגיות בנייר אפיה ולצקת הקצף לעוגיות גדולות ומרווחות.

לאפות כשעתיים, עד שמתקשות ונפרדות בקלות מהנייר.

לצנן מעט על התבנית ולשמור במיכל(או שקית) אטומים ללחות!