ברוסקטה ריקוטה ולימון

לברוסקטה:

לקלות פרוסות באגט על הגריל (או בטוסטר)

לשפשף בשן שום (אופציה)

להבריש הפרוסות במעט שמן זית

 

ממרח ריקוטה בלימון:

250 גרם ריקוטה

1 כפית גרידת לימון

מלח גס, פלפל גרוס טרי

שמן זית לקישוט

עלים מ- 1-2 גבעולי נענע, קצוצים

 

אופן ההכנה:

לערבב הריקוטה עם גרידת הלימון והמלח ולערום על הברוסקטה.

לפזר פלפל גרוס ועלי נענע.

לטפטף שמן זית.

 

 להגשה:

אפשר להוסיף מעל תאנים צלויות, עגבניות מיובשות, אפונה ירוקה, אספרגוס או כל מה שמתאים.

אפשר גם להגיש כך, לצד ברוסקטת עגבניות קלאסית, זיתים שחורים מובחרים, משודרגים עם גרידת לימון ושמן זית .

למעוך את הפטה ולהוסיף היוגורט, שמן זית והתבלינים.

למלא את הפלפל.

למרוח בשמן זית ולפזר אורגנו מיובש.

לאפות כ-20 דקות, עד שהגבינה מתחממת.