ענני מרנג פטל
5 חלבוני ביצה (כ-200 גרם)
400 גרם (½ 2 כוסות ) סוכר , כפול במשקל מהחלבונים
3 כפות פטל קפוא, מופשר חלקית במקרר
אופן ההכנה:
לחמם התנור ל-100 מעלות.
לשים החלבונים בקערה בינונית מעל מים רותחים (כשהקערה אינה נוגעת במים!).
להוסיף הסוכר ולערבב במטרפה עד שהחלבונים מתחממים והסוכר נמס.
להעביר לקערת מיקסר (נקיה!) ולהקציף במהירות גבוהה כ-5-7 דקות, עד שהמסה מוקצפת היטב ומבריקה.
למעוך מעט את הפטל (להשאיר גם חתיכות שלמות).
לערבב את הפטל ב-2-3 ערבובים אל תוך הקצף.
לרפד תבנית עוגיות בנייר אפיה ולצקת הקצף לעוגיות גדולות ומרווחות.
לאפות כשעתיים, עד שמתקשות ונפרדות בקלות מהנייר.
לצנן מעט על התבנית ולשמור במיכל(או שקית) אטומים ללחות!