ענני מרנג פטל

5 חלבוני ביצה (כ-200 גרם)

400 גרם (½ 2 כוסות ) סוכר , כפול במשקל מהחלבונים

3 כפות פטל קפוא, מופשר חלקית במקרר

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-100 מעלות.

לשים החלבונים בקערה בינונית מעל מים רותחים (כשהקערה אינה נוגעת במים!).

להוסיף הסוכר ולערבב במטרפה עד שהחלבונים מתחממים והסוכר נמס.

להעביר לקערת מיקסר (נקיה!) ולהקציף במהירות גבוהה כ-5-7 דקות, עד שהמסה מוקצפת היטב ומבריקה.

למעוך מעט את הפטל (להשאיר גם חתיכות שלמות).

לערבב את הפטל ב-2-3 ערבובים אל תוך הקצף.

לרפד תבנית עוגיות בנייר אפיה ולצקת הקצף לעוגיות גדולות ומרווחות.

לאפות כשעתיים, עד שמתקשות ונפרדות בקלות מהנייר.

לצנן מעט על התבנית ולשמור במיכל(או שקית) אטומים ללחות!