במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

פאטה כבד עוף עם תאנים

 

2 גבעולי סלרי + העלים

4 גרגרי פלפל שחור

6 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 ק"ג כבדי עוף

מעט פלפל קאיין

250 גרם חמאה

2 כפיות אבקת חרדל

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 כפית אבקת ציפורן

1/4 כוס בצל קצוץ דק

1 שן שום

1/4 כוס קלבאדוס או ברנדי

5-6 תאנים

 

 אופן ההכנה:

למלא סיר ב-6 כוסות מים ולהוסיף הסלרי, גרגרי הפלפל והמלח. להרתיח.

להנמיך האש ולהניח לבעבע כ-10 דקות.

להנמיך האש, להוסיף הכבדים ולבשל בעדינות עד שמשנים מעט את צבעם (צריכים להישאר ורודים).

לסנן. לשלוף הסלרי וגרגרי הפלפל.

לשים הכבדים בקערת מעבד המזון, עם להב המתכת.

להוסיף שאר המרכיבים, למעט התאנים. לעבד עד שמאד חלק.

לרפד תבנית מאורכת בניילון נצמד.

להניח פרוסות תאנים ולשטח מעליהן את התערובת.

לקרר לפחות 4 שעות. לפני ההגשה, להוציא ל-30 דקות לפחות.