עשבי תיבול

את עשבי התיבול יש לשטוף, לייבש היטב, לעטוף בנייר מגבת לח ולשמור בתוך שקית ניילון פתוחה במקרר. עשבי תיבול עם גבעול ארוך (כמו פטרוזיליה, נענע) אפשר להציב בתוך צנצנת עם מים, כמו פרחים, לכסות בשקית ניילון לא מהודקת ולשמור במקרר.

בזיליקום משחיר כשחותכים אותו, לכן יש לעבור עליו עם הסכין פעם אחת בלבד – לקפל את העלים לאורכם ולחתוך רצועות (chiffonade).

עשבי תיבול (כמו גם חסה) רצוי לחתוך ביד או עם סכין פלסטיק המיועדת לכך.

הקפאת עשבי תיבול – לשטוף, לקצוץ, לייבש היטב (!) ולאחסן בשקית הקפאה איכותית. יכולים להישמר כך עד 6 חודשים.

כתבה מעניינת בנושא - לחץ כאן