עוגת תפוחי אדמה

דפי תפוחי אדמה מוזהבים

9-10 מנות

 

½ 2 ק"ג תפוחי אדמה לבנים (9-10 תפ"א בינוניים) רצוי מזן "גורמה"

2 כפות חמאה מזוקקת (או שמן זית)

2 כפות שמן כמהין

מלח גס ופלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-200 מעלות.

לקלף התפ"א ולפרוס דק במנדולינה (או בסכין פורסת במג'מיקס).

בתבנית צליה עגולה (20 ס"מ)– לסדר את דפי התפ"א בצורה ספירלית (במאונך) מההיקף פנימה. לצקת החמאה, שמן כמהין, מלח ופלפל.

אופציה נוספת לצלייה כמנות אישיות:

לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתוך רינגים ולאפות.

להוציא את הרינג לאחר האפייה.