בליני עם קויאר וקרם פרש

 

בליני עם קרם פרש וקוויאר סלמון

8 מנות

 

בליני:

2/3 כוס קמח, מנופה

1/4 כוס קמח כוסמת, מנופה

1/2 כפית מלח שולחן

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כוס חלב

1/3 כוס שמנת חמוצה

1 ביצה, מופרדת

 

אופן ההכנה:

בקערה לערבב הקמחים עם המלח והשמרים.

בסיר קטן לחמם את החלב עם השמנת על אש נמוכה כ-2 דקות, עד שפושר.

להוסיף החלמון ולהקציף עד שמתערבב היטב. לאט להוסיף את התערובת לקמח ולערבב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. לכסות במגבת לחה ולהניח במקום חם ל-30 דקות עד שמתחילות לצוץ בועות.

להקציף החלבון לקצף רך ולהוסיף לבצק.

לחמם מחבת טפלון ולמרוח במעט חמאה. להניח את התערובת בכף. לטגן עד שמופיעות בועות ולהפוך לעוד כ-2 דקות.

 

קרם פרש:

להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה ולהקציף פנימה מיכל שמנת חמוצה.

להניח לילה מחוץ למקרר מכוסה לא הרמטית.

 

להגשה:

לצקת מעט קרם פרש על הבליני ולפזר מעל את ביצי הדגים ועירית קצוצה.

 

אופציה - עדשי בלוגה (שחורות) :

לבשל בהרבה מים כ-20 דקות עד שמתרככות. להוסיף מלח, מעט שמן זית ומעט לימון ושאלוט קצוץ קטן. אפשר להוסיף צלפים קצוצים דק.