עוף עם תאנים

6-8 מנות

   

1 עוף חתוך לחלקים, או8  חלקי עוף

מלח, פלפל

2 כפיות סוכר

1 כף חמאה

2 כפות שמן זית

2 מקלות קינמון חצוייים ל-2

1/2 כפית הל טחון (או מספר תרמילי הל מבוקעים)

3 שאלוטס קצוצים (כ-1/3 כוס)

1/4 כוס חומץ יין אדום

1/2 כוס יין פורט

6-8 תאנים טריות (שלמות או חצויות), כשאין בעונה - אפשר גם תאנים מיובשות

1/2 כוס ציר עוף

  

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-250 מעלות.

להמליח ולפלפל היטב את החלקי העוף. לבזוק עליהם את הסוכר.

במחבת גדולה שתכיל את חלקי העוף להמיס את החמאה ושמן הזית וכשמבעבעים להניח את העוף עם העור כלפי מטה, לסגור אותו היטב, להפוך ולהשחים יפה גם את הצד השני. (רצוי לעשות בחלקים).

להוסיף הקינמון, ההל, השאלוטס ולבשל יחד כ-2 דקות.

להוסיף את החומץ ולהניח כמעט להתאדות, להוסיף היין והתאנים. לבשל כמה דקות.

להוסיף הציר ולהכניס לתנור, בלתי מכוסה.

לבשל כ-40-50 דקות, תוך הפיכה מפעם לפעם, עד שמתרכך.

 

אפשר להכין את העוף על האש, בסיר גדול וכבד.