ארטישוק אלה רומנה

8 מנות

8 לבבות ארטישוקים צעירים, מנוקים

1 כוס שמן זית

רבעי לימונים, להגשה

למלית:

6 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

6 כפות עלי נענע קצוצים

4 שיני שום קצוצות

6-8 כפות שמן זית

מלח גס

פלפל גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

לערבב מרכיבי המלית ולתבל היטב.

לדחוס המלית בלבבות הארטישוק.

 לחמם סיר בעל תחתית כבדה בו נכנסים הארטישוקים בצמידות לצקת את שמן הזית.

להוסיף מים עד ל- 1/3 גובה הארטישוקים ולהביא לרתיחה.

להנמיך האש ולכסות הארטישוקים בנייר אפיה ובמכסה.

לבשל כ-30 דקות (תלוי בגודל ובגיל הארטישוק) עד שהמים התאדו והארטישוק משחים בתחתיתו.

 

להגיש עם פרוסות לימון.