ארטישוק אלה רומנה
8 מנות
8 לבבות ארטישוקים צעירים, מנוקים
1 כוס שמן זית
רבעי לימונים, להגשה
למלית:
6 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
6 כפות עלי נענע קצוצים
4 שיני שום קצוצות
6-8 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל גרוס טרי
אופן ההכנה:
לערבב מרכיבי המלית ולתבל היטב.
לדחוס המלית בלבבות הארטישוק.
לחמם סיר בעל תחתית כבדה בו נכנסים הארטישוקים בצמידות לצקת את שמן הזית.
להוסיף מים עד ל- 1/3 גובה הארטישוקים ולהביא לרתיחה.
להנמיך האש ולכסות הארטישוקים בנייר אפיה ובמכסה.
לבשל כ-30 דקות (תלוי בגודל ובגיל הארטישוק) עד שהמים התאדו והארטישוק משחים בתחתיתו.
להגיש עם פרוסות לימון.