קרוסטטה תפוחים
לבצק:
1/2 1 כוס קמח
1/4 כוס סוכר
1 כפית גרידת לימון
100 גרם חמאה קרה, קצוצה
2 כפיות חומץ תפוחים (או חומץ עדין אחר)
1/4 כוס מי קרח
1 כפית תמצית וניל משובחת
למלית:
4 תפוחי עץ (פינק ליידי, גולדן דלישס, גראני סמיט), קלופים ופרוסים לפלחים
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית תמצית וניל משובחת
3 כפות מיץ לימון + 1 כפית גרידת לימון
כף עלי טימין לימוני
3 כפות סוכר
קמצוץ מלח
לערבב ולתת לעמוד לפחות חצי שעה, עד שיגירו נוזלים (לשמור את הנוזלים)
אופן ההכנה:
במעבד מזון, לערבב בפולסים את הקמח, הסוכר וגרידת הלימון.
להוסיף החמאה וקמצוץ מלח, עד שהחמאה פירורית.
להוסיף בפולסים החומץ, הוניל והמים קרים עד הדקה שהבצק נעשה כדור.
ליצור מהבצק עיגול שטוח, לעטוף בניילון ולשמור במקרר כ-30 דקות.
לחמם התנור ל-200 מעלות. רצוי לחמם בתחתיתו אבן פיצה או תבנית אפיה הפוכה.
לרדד הבצק דק בין 2 דפי נייר אפייה מקומחים מעט לדקק את השוליים קצת יותר. להניח על תבנית אפיה.
לפזר 2 כפות סוכר (להשאיר שוליים)
לסנן התפוחים ולשמור הנוזלים. להניח במרכז הבצק ולהשאיר שוליים נקיים.
לקפל הבצק ממעל התפוחים.
להמיס 1 כף חמאה ולמרוח הבצק והתפוחים.
לפזר 2-3 כפות סוכר דמררה על הבצק והתפוחים.
להחזיר למקרר לכחצי שעה.
לאפות כ-20 דקות בקומה הנמוכה של התנור על האבן או התבנית עד שמזהיבה.
בינתיים: בסיר קטן לערבב את מיצי התפוחים עם 1 כף ריבת משמש ולהבריש את התפוחים. להעלות את התבנית לאמצע התנור לעוד כ-20 דקות, עד שהעוגה מקבלת את הצבע הרצוי.
לצנן לפחות 30 דקות. אפשר להכין קודם ולחמם.