במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

בליני עם קויאר וקרם פרש

 

בליני עם קרם פרש וקוויאר סלמון

8 מנות

 

בליני:

2/3 כוס קמח, מנופה

1/4 כוס קמח כוסמת, מנופה

1/2 כפית מלח שולחן

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כוס חלב

1/3 כוס שמנת חמוצה

1 ביצה, מופרדת

 

אופן ההכנה:

בקערה לערבב הקמחים עם המלח והשמרים.

בסיר קטן לחמם את החלב עם השמנת על אש נמוכה כ-2 דקות, עד שפושר.

להוסיף החלמון ולהקציף עד שמתערבב היטב. לאט להוסיף את התערובת לקמח ולערבב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. לכסות במגבת לחה ולהניח במקום חם ל-30 דקות עד שמתחילות לצוץ בועות.

להקציף החלבון לקצף רך ולהוסיף לבצק.

לחמם מחבת טפלון ולמרוח במעט חמאה. להניח את התערובת בכף. לטגן עד שמופיעות בועות ולהפוך לעוד כ-2 דקות.

 

קרם פרש:

להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה ולהקציף פנימה מיכל שמנת חמוצה.

להניח לילה מחוץ למקרר מכוסה לא הרמטית.

 

להגשה:

לצקת מעט קרם פרש על הבליני ולפזר מעל את ביצי הדגים ועירית קצוצה.

 

אופציה - עדשי בלוגה (שחורות) :

לבשל בהרבה מים כ-20 דקות עד שמתרככות. להוסיף מלח, מעט שמן זית ומעט לימון ושאלוט קצוץ קטן. אפשר להוסיף צלפים קצוצים דק.