במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

ריבוליטה

 6 מנות

1 בצל גדול

3 גזרים

2 גבעולי סלרי

צרור גדול של קייל

6-7 עלי מנגולד

8 שיני שום, לא קלופות

חתיכת קליפת פרמזן

קופסה גדולה עגבניות קלופות (איטלקיות)

1/4 ק"ג לחם כפרי מיום אתמול

1/3 כוס שמן זית + להגשה

קופסת שעועית לבנה גדולה, מסוננת

3/4 כפית צ'ילי אדום גרוס

4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים)

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-220 מעלות.

לקצוץ הבצל, לחתוך הסלרי והגזר לקוביות. למעוך שיני השום במכת סכין.

להסיר הגבעול המרכזי מהקייל והמנגולד (לשמור למתכון אחר) ולפרוס את הירק לפרוסות של כ-5 ס"מ.

לסנן העגבניות מעל קערה. למחוץ מעט את העגבניות ולשמור את מיץ העגבניות לבישול.

לבצוע הלחם לחתיכות קטנות.

בסיר, לחמם את שמן הזית ולהוסיף את הבצל-סלרי-וגזר עם 2 כפיות מלח. להזהיב כ-10 דקות על אש בינונית. להוסיף העגבניות (אך לא את המיץ) ולבשל כ-10 דקות נוספות. לאחר שהעבניות התקרמלו מעו, להוסיף את השעועית המסוננת, קליפת הפרמזן, מיץ העגבניות, וצ'ילי ו-4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים) ולבשל מעט. להוסיף העלים הירוקים וכ-1/3 מחתיכות הלחם. לבשל עוד כ-5 דקות ולבדוק טעמים.

להסיר מהאש. לפזר שארית הלחם ולצקת שמן זית בנדיבות. להעביר לתנור ל-10-15 דקות, עד שהלחם מזהיב.

לצקת שמן זית מעל המרק בקערת ההגשה.