במטבח של בושׂי

כשאהבה, תשוקה ואוכל נפגשים

סדנת בישול איכותית באוירה כפרית

במרחק עשרים דקות נסיעה מתל אביב ממתינה לכם
חוויה קולינארית מפתיעה ומרגשת במטבח הכפרי של בושׂי,
שתיקח אתכם אל המחוזות הקסומים של פרובאנס.

קראו עוד >>

קלאפוטי פירות אדומים

 

10 מנות

 רצוי להכין עד 6 שעות מראש (לא להכניס למקרר).

 

6 ביצים

2 קופסאות שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר + לריפוד התבנית

½ 1 כפית תמצית וניל

גרידת לימון

1/3 כוס שקדים טחונים + 3 כפות קמח תפ"א

900 גרם פירות אדומים מעורבים, בטמפרטורת החדר  (דודבנים מגולענים, פטל, תות שדה, אוכמניות וכו')

מעט קרם דה קסיס

אבקת סוכר, לפיזור

  

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-160 מעלות.

להשרות הפירות במעט קרם דה קסיס.

בקערה להקציף יחד את הביצים, סוכר, שמנת, וניל וגרידת לימון, עד שהתערובת בהירה ואוורירית.

לפזר הקמח ולהקציף יחד עד שהתערובת חלקה.

לשמן מעט בחמאה תבנית זכוכית ולפזר בתחתיתה מעט סוכר.

לסנן הפירות ולפזרם בתבנית.

לצקת את תערובת הביצים ולאפות כ-50—60- דקות, עד שמתייצב ומזהיב. (אם נותרת תערובת, אפשר להוסיף אותה לאחר 10-15 דקות אפיה).

לצנן ולפזר אבקת סוכר.