טיפים לאירוח לחג
תכנון מוקדם של אירוח בחג חוסך זמן יקר, ומאפשר התארגנות נינוחה לקראת החג עצמו. קבלו טיפים שיעזרו לכם לעבור את ההכנות בשלום לקראת ערב שכולו אוכל וחגיגה.
• מרקים ומאכלי קדירה – מומלץ לבשל יום לפני האירוח (לפחות) על מנת שכל הטעמים יתמזגו להם בנינוחות לקראת הארוחה.
• תפריט מאוזן – מומלץ לבחור תפריט מאוזן בהרכבו (חלבונים, פחמימות, סלטים וכו'). אין צורך להראות את כל הידע הקולינרי שלכם, בארוחה אחת.
• מנות חמות – כאשר אתם מתכננים את התפריט, קחו בחשבון את מספר הלהבות בכיריים הביתיים שלכם, וכן את גודלו ותכולתו של תנור האפיה. שימוש נכון בנתונים אלו יבטיח שכל המנות יוגשו חמות.
• חימום – החימום האופטימלי לרוב המנות, הוא בתנור שחומם מראש ל – 250 מעלות למשך דקות ספורות. הערה: אורז הוא המאכל היחיד שחימום במיקרוגל אינו פוגע במרקמו.
• כלי עבודה – תשומת לב מוקדמת מומלץ להקדיש לכלי העבודה שלכם לקראת הכנת הארוחה. השחזת סכינים וכלי חיתוך, ובדיקה כי מלאי הסירים והתבניות בבית מתאים לכמויות ולדרישות הכנת הארוחה.
• ציר – אם בחרתם במתכון הדורש ציר (בשר, עוף או ירקות), קחו בחשבון שניתן לרכוש ציר קפוא במעדניות ובאטליזים. אפשר להשתמש גם במחית ציר הנמכרת ברשתות השיווק (לרוב סמוך למרקים), אם מדובר רק בתיבול.
• בשר – יש לכם בתפריט בשר? זכרו כי הפשרתו מההקפאה חייבת להעשות במקרר ולא מחוצה לו, במשך לילה עד יומיים-שלושה (תלוי בגודל הנתח).
• יין – אם תבחרו להגיש יינות מסוגים שונים, כדאי להתחיל בהגשת היין המשובח יותר, כל עוד החיך רגיש ופתוח ויודע להעריך את הטעם והאיכות. לחיים!