ביצים

כיצד לזהות ביצה טריה?

להניח הביצה בכלי עם מים. כשהיא טריה היא "תשכב" לרוחבה על קרקעית הכלי. כאינה טריה היא תצוף אנכית עם חלקה הרחב כלי מעלה.

ביצים אסור לשטוף עד זמן הבישול. השטיפה פותחת את הנקבוביות בקליפה ומחדירה זיהום לביצה.

שמירה

חלבונים טריים ניתן להקפיא בקלות בכלי הרמטי ולהפשיר לקראת השימוש. כדאי לציין על גבי הכלי כמה חלבונים הוקפאו בו לשימוש מאוחר יותר.

חלמונים ניתן לשמור במקרר עד יומיים כשהם מכוסים במים, כדי שלא יתייבשו. לא ניתן להקפיאם.