טארט טאטן אגסים במיפל

75 גרם חמאה

1/2 כוס מייפל סירופ משובח

2 כפות סוכר חום

מעט מיץ לימון

4 אגסים

חבילה בצק עלים על בסיס חמאה

 

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-180 מעלות.

לפרוס את האגסים לפרוסות לאורך.

במחבת נון-סטיק גדולה (30 ס"מ) שיכולה להיכנס לתנור להמיס החמאה על אש בינונית.

להוסיף את המייפל, הסוכר והלימון ולהזהיב כמה דקות. לסדר את האגסים בשכבה אחת. לבשל כ-5-6 דקות, עד שמתרככים ומקבלים קצת צבע.

להסיר מהאש ולשמור בצד.

לפתוח את הבצק ולחתוך אותו לעיגול הגדול במעט מקוטר המחבת.

לפרוס הבצק מעל האגסים ולתחוב את עודף הבצק בדפנות המחבת.

לאפות כ-30 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב.

להניח לעמוד כ-2-3 דקות ואז להפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.

להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

אפשר עם יוגורט-שמנת.