טארט טאטן אגסים במיפל
75 גרם חמאה
1/2 כוס מייפל סירופ משובח
2 כפות סוכר חום
מעט מיץ לימון
4 אגסים
חבילה בצק עלים על בסיס חמאה
אופן ההכנה:
לחמם התנור ל-180 מעלות.
לפרוס את האגסים לפרוסות לאורך.
במחבת נון-סטיק גדולה (30 ס"מ) שיכולה להיכנס לתנור להמיס החמאה על אש בינונית.
להוסיף את המייפל, הסוכר והלימון ולהזהיב כמה דקות. לסדר את האגסים בשכבה אחת. לבשל כ-5-6 דקות, עד שמתרככים ומקבלים קצת צבע.
להסיר מהאש ולשמור בצד.
לפתוח את הבצק ולחתוך אותו לעיגול הגדול במעט מקוטר המחבת.
לפרוס הבצק מעל האגסים ולתחוב את עודף הבצק בדפנות המחבת.
לאפות כ-30 דקות עד שהבצק תפוח וזהוב.
להניח לעמוד כ-2-3 דקות ואז להפוך את העוגה על צלחת הגשה גדולה.
להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
אפשר עם יוגורט-שמנת.