בליני עם קויאר וקרם פרש
בליני עם קרם פרש וקוויאר סלמון
8 מנות
בליני:
2/3 כוס קמח, מנופה
1/4 כוס קמח כוסמת, מנופה
1/2 כפית מלח שולחן
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כוס חלב
1/3 כוס שמנת חמוצה
1 ביצה, מופרדת
אופן ההכנה:
בקערה לערבב הקמחים עם המלח והשמרים.
בסיר קטן לחמם את החלב עם השמנת על אש נמוכה כ-2 דקות, עד שפושר.
להוסיף החלמון ולהקציף עד שמתערבב היטב. לאט להוסיף את התערובת לקמח ולערבב היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה. לכסות במגבת לחה ולהניח במקום חם ל-30 דקות עד שמתחילות לצוץ בועות.
להקציף החלבון לקצף רך ולהוסיף לבצק.
לחמם מחבת טפלון ולמרוח במעט חמאה. להניח את התערובת בכף. לטגן עד שמופיעות בועות ולהפוך לעוד כ-2 דקות.
קרם פרש:
להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה לקצפת רכה ולהקציף פנימה מיכל שמנת חמוצה.
להניח לילה מחוץ למקרר מכוסה לא הרמטית.
להגשה:
לצקת מעט קרם פרש על הבליני ולפזר מעל את ביצי הדגים ועירית קצוצה.
אופציה - עדשי בלוגה (שחורות) :
לבשל בהרבה מים כ-20 דקות עד שמתרככות. להוסיף מלח, מעט שמן זית ומעט לימון ושאלוט קצוץ קטן. אפשר להוסיף צלפים קצוצים דק.