צלי בקר ברוטב קפה ותפוז
8 מנות
1 בצל, קצוץ
2/1 2 כפות שמן זית
4 שיני שום, פרוסות דק
3 כוסות קפה מבושל חזק
5 רצועות קליפת תפוז טריות
1/2 1 מקל קינמון
4 כפיות סוכר חום
2 ק"ג כתף בקר (או צ'ך)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-160 מעלות
בסיר כבד, לבשל את הבצל הקצוץ בשמן הזית, על אש בינונית, כ-6 דקות, עד שמזהיב.
להוסיף השום ולבשל כ-1 דקה.
להוסיף הקפה, קליפת התפוז, מקל הקינמון והסוכר ולבשל על אש נמוכה.
לתבל את הבשר במלח ופלפל ולהוסיף לסיר.
להעביר את הסיר לתנור, לכסות היטב בנייר אפיה רטוב ומכסה ולבשל עד שמתרכך מאד, כ-1/2 3 שעות.