ריבוליטה

 6 מנות

1 בצל גדול

3 גזרים

2 גבעולי סלרי

צרור גדול של קייל

6-7 עלי מנגולד

8 שיני שום, לא קלופות

חתיכת קליפת פרמזן

קופסה גדולה עגבניות קלופות (איטלקיות)

1/4 ק"ג לחם כפרי מיום אתמול

1/3 כוס שמן זית + להגשה

קופסת שעועית לבנה גדולה, מסוננת

3/4 כפית צ'ילי אדום גרוס

4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים)

 

אופן ההכנה:

לחמם התנור ל-220 מעלות.

לקצוץ הבצל, לחתוך הסלרי והגזר לקוביות. למעוך שיני השום במכת סכין.

להסיר הגבעול המרכזי מהקייל והמנגולד (לשמור למתכון אחר) ולפרוס את הירק לפרוסות של כ-5 ס"מ.

לסנן העגבניות מעל קערה. למחוץ מעט את העגבניות ולשמור את מיץ העגבניות לבישול.

לבצוע הלחם לחתיכות קטנות.

בסיר, לחמם את שמן הזית ולהוסיף את הבצל-סלרי-וגזר עם 2 כפיות מלח. להזהיב כ-10 דקות על אש בינונית. להוסיף העגבניות (אך לא את המיץ) ולבשל כ-10 דקות נוספות. לאחר שהעבניות התקרמלו מעו, להוסיף את השעועית המסוננת, קליפת הפרמזן, מיץ העגבניות, וצ'ילי ו-4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים) ולבשל מעט. להוסיף העלים הירוקים וכ-1/3 מחתיכות הלחם. לבשל עוד כ-5 דקות ולבדוק טעמים.

להסיר מהאש. לפזר שארית הלחם ולצקת שמן זית בנדיבות. להעביר לתנור ל-10-15 דקות, עד שהלחם מזהיב.

לצקת שמן זית מעל המרק בקערת ההגשה.