ריבוליטה
6 מנות
1 בצל גדול
3 גזרים
2 גבעולי סלרי
צרור גדול של קייל
6-7 עלי מנגולד
8 שיני שום, לא קלופות
חתיכת קליפת פרמזן
קופסה גדולה עגבניות קלופות (איטלקיות)
1/4 ק"ג לחם כפרי מיום אתמול
1/3 כוס שמן זית + להגשה
קופסת שעועית לבנה גדולה, מסוננת
3/4 כפית צ'ילי אדום גרוס
4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים)
אופן ההכנה:
לחמם התנור ל-220 מעלות.
לקצוץ הבצל, לחתוך הסלרי והגזר לקוביות. למעוך שיני השום במכת סכין.
להסיר הגבעול המרכזי מהקייל והמנגולד (לשמור למתכון אחר) ולפרוס את הירק לפרוסות של כ-5 ס"מ.
לסנן העגבניות מעל קערה. למחוץ מעט את העגבניות ולשמור את מיץ העגבניות לבישול.
לבצוע הלחם לחתיכות קטנות.
בסיר, לחמם את שמן הזית ולהוסיף את הבצל-סלרי-וגזר עם 2 כפיות מלח. להזהיב כ-10 דקות על אש בינונית. להוסיף העגבניות (אך לא את המיץ) ולבשל כ-10 דקות נוספות. לאחר שהעבניות התקרמלו מעו, להוסיף את השעועית המסוננת, קליפת הפרמזן, מיץ העגבניות, וצ'ילי ו-4 כוסות ציר ירקות (או מים רותחים) ולבשל מעט. להוסיף העלים הירוקים וכ-1/3 מחתיכות הלחם. לבשל עוד כ-5 דקות ולבדוק טעמים.
להסיר מהאש. לפזר שארית הלחם ולצקת שמן זית בנדיבות. להעביר לתנור ל-10-15 דקות, עד שהלחם מזהיב.
לצקת שמן זית מעל המרק בקערת ההגשה.