רוסטביף ממולא בעשבי תיבול
ל-8 סועדים
כ-2 ק"ג סינטה מיושנת
גבעולי עשבי תיבול (רוזמרין, טימין, אורגנו)
6-8 שיני שום פרוסות
שמן זית
למילוי:
זר עלי רוקט
חופן עלי תרד
1 שן שום קצוצה
גרידת לימון
מעט טארגון, בזיליקום
צנובר /שקדים קלויים
מלח, פלפל גרוס
שמן זית
אופן ההכנה:
ערב קודם –
למרוח את הנתח בשמן זית ולפזר פלפל גרוס בנדיבות.
לקשור את הבשר מסביב. לתחוב בין החוטים את ענפי התיבול ופרוסות השום.
לצקת עוד שמן זית ולהניח במקרר ללילה.
למחרת –
להוציא הנתח לפחות שעתיים לפני ההכנה.
לחמם התנור ל-250 מעלות.
לחרוץ "כיס" לכל אורך הנתח.
לקצוץ גס את חומרי המילוי ולמלא את הכיס.
לקראת הצליה – לפזר מלח גס בנדיבות.
להניח הנתח על רשת בתוך תבנית.
לצלות כ-20 דקות עד שהנתח משחים.
להנמיך החום ל-180 ולצלות עוד כ-30 דקות.
החישוב הכללי – 25 דקות לק"ג כולל ההשחמה.
החום הפנימי – 60 מעלות.
להניח לנתח לנוח לפחות 15 דקות לפני הפריסה, מכוסה מעט בנייר אלומיניום.